Dos detinguts per robar 612 € d´un restaurant de Llofriu

Els Mossos han detingut dos homes, de 23 i 26 anys i de nacionalitat romanesa -un veí de Guadalajara i l'altre sense domicili conegut-, per un delicte de robatori amb força i falsificació de document públic. Es dóna el cas que un dels detinguts tenia sis ordres judicials pendents de diversos jutjats del Baix Empordà. Els fets van succeir el passat 21 de març quan una dotació de paisà va observar un vehicle a Palamós que feia moviments estranys. Els agents van aturar-lo i tot i que en aquell moment només van trobar estris com una pota de cabra o una clau de manyà professional, la investigació ha permès esbrinar que els dos homes havien robat 612 euros d'un restaurant de Llofriu.


Els fets van succeir el passat 21 de març quan una dotació de paisà dels Mossos d'Esquadra va detectar i seguir un vehicle que feia moviments estranys per la urbanització de la Fosca, a Palamós (Baix Empordà). Els agents van aturar el cotxe i a l'interior del vehicle van trobar dos homes. El conductor tenia una ferida en un braç que duia embolicada de males maneres i es trobava tacat de sang. L'altre detingut va presentar un permís de conduir de Romania que estava degradat, caducat i en el qual la fotografia es trobava en tant mal estat que no es podia reconèixer si l'home detingut era el mateix que sortia a la instantània.
Els mossos van escorcollar el vehicle i en el seu interior van localitzar diversos estris susceptibles de ser emprats en robatoris com guants, tornavisos, una pota de cabra i fins i tot una clau de manyà professional per extreure bombins. Davant d'això, els policies van comprovar si en algun immoble de la zona hi havia algun habitatge forçat però els agents no van localitzar-ne cap. Per aquest motiu, els van deixar marxar.
No obstant això i davant les sospites i la poca fiabilitat del discurs dels dos homes, els policies van iniciar una investigació que ha permès esbrinar que els dos lladres són els autors d'un robatori amb força en un restaurant de Llofriu el 20 de març. Els detinguts havien aconseguit entrar a l'establiment extraient el bombí d'una de les portes principals i es van emportar 612 euros de la caixa registradora. Es dona el cas que un dels detinguts li constaven sis ordres judicials pendents de diferents jutjats.
Els dos detinguts, un dels quals tenia antecedents penals, van passar el 28 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d'Empordà que va decretar llibertat amb càrrecs per un dels detinguts i l'ingrés a presó per l'altre lladre implicat en el cas.