Puig Vidal


Puig Vidal, de 301 metres d’altitud, està situat a Coll de Tramuntana. És del municipi de Forallac. En aquest puig s’hi troba un vèrtex geodèsic; un vèrtex geodèsic és un senyal informatiu que ens indica l'altura exacta d'aquest punt sobre el nivell del mar, i que forma part d'una xarxa de triangles de caràcter planetari. Normalment consten d’un cilindre de 120 cm d'altura, muntat sobre un pedestal de formigó. Solen tenir unes escales per pujar-hi fins a dalt.
Des d’aquest punt, es poden observar unes vistes magnífiques, espectaculars... Tota la plana de l’Empordà, i les Gavarres, un paisatge que mai et canses d’observar.
Si voleu gaudir d’unes molt bones vistes, és recomanable anar-hi un dia ben serè, sense núvols, ni boira. Tot i així també si pot anar qualsevol dia.
El motiu de posar el catxé aquí, és perquè aquestes vistes no es poden deixar perdre.




Per arribar a l’inici del corriol (a Coll de Tramuntana), es pot fer per diversos llocs,  per la pista ample de  Mont-ras cap a Fitor, per Sant Climent de Peralta o per Llofriu.
Per arribar al vèrtex geodèsic, heu de aparcar el cotxe al costat del WayPoint situat a l’entrada del corriol, i seguir corriol amunt uns 300 metres, i ja esta, ja hi heu arribat!